Fullt med deilig sjokoladekjeks i en blank metall matboks, som står på et bord med hvit duk, med små egg og pynt.

Bagels

Oppskrift og bilder av Desirèe Andersen


INGREDIENSER

  • 25 gram fersk gjær
  • 1 ss Sukrinsirup gold
  • 3 ss rapsolje
  • 4 dl lunkent vann
  • 0,5 dl kald melk
  • 3 dl Holli Mølle havremel
  • 7 dl Holli Mølle lyst speltmel
  • 1 ts Helios Himalayasalt

SLIK GJØR DU

Rør sammen gjær, Sukrinsirup og olje.

Miks sammen alt det tørre. Rør så sammen gjær blanding, lunkent vann og det tørre.

Elt deigen godt i 20 minutter - spe på med melk underveis.

Sett deigen til heving i 60 minutter.

Del deigen opp i åtte emner. Form til rundstykker. Klem disse litt flate og form til bagels ved å lage et hull i midten*

Kokes 2 minutter på hver side i litt saltet vann. Stekes tilslutt på 200 grader over/under varme i 20 minutter.

*Bagelen vil ese under koking, så gjør gjerne hullet litt stort

Produkter i oppskriften