Fullt med deilig sjokoladekjeks i en blank metall matboks, som står på et bord med hvit duk, med små egg og pynt.

Boller med sjokolade

Oppskrift og bilder av Desirèe Andersen


INGREDIENSER

  • 3 dl sukkerfri vaniljekesam
  • 5 ss Sukrin gold
  • 25 gram gjær
  • 1 egg
  • 1 ss Helios kardemomme
  • 1 ts Helios vaniljepulver
  • 1 dl Helios rosiner
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 50 gram smeltet smør
  • 500 gram Holli Mølle lyst speltmel + litt til til utbaking
  • 1 egg til pensling
  • 1 Nicks Chocolate Wafer

Pynt

  • 1 dl revet kokos
  • 1 ts Helios gurkemeie
  • Sukrinmelis + vann

SLIK GJØR DU

Legg rosinene til bløt i litt vann.

Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vaniljekesam, Sukrin gold, vaniljepulver, egg, vann, smør og kardemomme.

Rør til gjæren er oppløst.

Slå vannet av rosinene og rør dem inn. Tilsett melet litt og litt.

Elt i minst 15 minutter. Sett så deigen til heving til den har fått dobbel størrelse.

Slå ut luften og kna deigen sammen.

Rull til en pølse, del opp og form 6-8 boller.

Del sjokoladen i biter og ha 3-4 biter i hver bolle.

Legg bollene på et brett og la de heve i 20-30 minutter.

Sett ovnen på 220 grader over og undervarme.

Pensle bollene og stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter

Rør sammen revet kokos og gurkemeie. Rør sammen sukrinmelis + vann

Pynt bollene når de er helt avkjølt

Produkter i oppskriften