Fullt med deilig sjokoladekjeks i en blank metall matboks, som står på et bord med hvit duk, med små egg og pynt.

Turkake med karamell og peanøtter

Oppskrift og bilder av Desirèe Andersen


INGREDIENSER

Til bunnen trenger du:

  • 4 never Helios mandler
  • 6 ss mandelmel (eller Holli Mølle havremel)
  • 8 ss Sukrin sirup gold

Til karamellen:

  • 75 gram smør
  • 3 dl fløte eller vikingmelk
  • 50 gram Sukrin gold
  • 3 ss Sukrin sirup gold
  • 3 dl salte peanøtter
  • 100 gram sukkerfri sjokolade

SLIK GJØR DU

Bunnen:

  • Legg mandlene til bløt i varmt vann i 10 minutter.
  • Etter 10 minutter heller du vannet av mandlene og kjører disse til en masse med blender eller stavmikser. Tilsett mel og søtning og kna til en seig deig.
  • Trykk denne ut på en bakepapir. Ca 0,5 cm tykk.
  • Sett den i fryseren.

Karamellen:

  • Smelt smøret i en tykkbunnet kjele.
  • Tilsett fløte, sukrin og sirup.
  • Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 30 minutter.
  • Avkjøl i noen minutter.

Strø peanøttene øver den avkjølte bunnen og hell karamellen over. Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast. Smelt litt mørk sjokolade og ha på toppen og avkjøl til sjokoladen er fast. Del inn i små stykker.

Produkter i oppskriften