Granolakuler
Disse deilige granolakulene er enkle å lage, og spises sammen med yoghurt og litt frisk frukt. En super start på dagen.
Ingredienser
Til 15 kuler trenger du:
- 2 dl peanøttsmør
- 2 ss kokosolje
- 3 ss SukrinSirup maple
- 1 ts vaniljepulver eller vanilje ekstrakt
- 2,5 dl havregryn
- 0,5 dl revet kokos
- 0,5 dl knuste linfrø
- 1 ss Chiafrø
- 1 klype Himalayasalt
- 1 dl mørk sjokolade, hakket
Slik gjør du
1. Bland sammen kokosolje, peanøttsmør, sukrinsirup og vanilje i en kjele. Rør rundt til det har smeltet og fjern så gryten fra varmen. Avkjøl til romtemperatur.
2. Bland sammen havregryn, revet kokos, linfrø og chiafrø i en bolle. Tilsett den avkjølte peanøttsmør-blandingen, og rør alt godt sammen. Bland inn sjokoladebitene, og avkjøl deigen i kjøleskap i 15 minutter.
3. Form til små kuler. Hvis deigen ikke holder seg sammen kan du tilsette 2–3 ss vann.
4. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
Spises sammen med litt yoghurt og frisk frukt.