Sjokolade snack-kake
Det skal være lov å unne seg litt ekstra, og med denne varianten kan både du og familien kose dere med god samvittighet.
Ingredienser
Til 9 ruter:
- 1 dl havregryn
- 2 dl kokende vann
- 50 gram smør
- 2 dl Sukrin gold
- 1 egg
- 2 dl havremel (lages ved å kverne havregryn)
- 2 ss bakekakao
- 1 klype Himalayasalt
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ts bakepulver
- 0,5 dl mandelmelk/melk
- 50 gram hakket, mørk sjokolade
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader – over og undervarme
2. Start med å helle havregrynene opp i kokende vann. Rør rundt og la det stå å svelle til du har fått en grøt; 5–10 minutter.
3. Tilsett smøret slik at dette smelter.
4. Rør egg, bakekakao, salt, Sukrin gold og vaniljepulver inn i grøten. Tilsett mel, bakepulver og melk. Rør godt sammen.
5. Fordel røren i en liten langpanne. Ha over den hakkede sjokoladen.
6. Stekes midt i ovnen i 30 minutter.