KICKSTART - Oppskrifter

Kickstart er et samarbeid mellom Sunkost og trener og kostholdsveileder Desirée Andersen.
Sammen gjør vi det enkelt å leve sunt. Klikk på banneret for å utforske KICKSTART nærmere.

Kremet pastarett

Hvordan får du lurt over én kilo grønnsaker opp på middagsbordet? Svaret finner du i denne kremete pastaretten. Populær både blant små og store! 


Ingredienser

Til 3 personer: 

  • 3 fedd hvitløk 
  • 1 gul løk 
  • 500 g frossen blomkål og brokkoliblanding 
  • 1l grønnsaksbuljong 
  • 100 g frisk spinat 
  • 300 g frosne erter 
  • 1 neve frisk basilikum 
  • 1/3 sitron, saften 
  • 2 dl lett matfløte* 
  • 2 dl revet parmesan** 
  • 300 g pasta - gjerne av fullkorn / linser / bønner 
  • 100 g små tomater 
  • Frisk basilikum 

Slik gjør du

1. Start med å hakke løk og hvitløk. Ha litt olje i en gryte og fres dette til løken blir blank. 

2. Tilsett frossen blomkål/brokkoli og hell over buljongen. La dette småkoke i 5 minutter. 

3. Ha opp i spinat og erter. La det koke i et par minutter. Hell væsken fra. Og sett pastaen til koking. 

4. Ha grønnsakene, fløte, parmesan, basilikum og sitronsaft i en blender. Blend til en kremet saus. 

5. Hell vannet av pastaen og vend inn sausen. Smak til med salt og pepper. 

6. Server retten toppet med friske tomater, basilikum og gjerne litt mer parmesan! 

*matfløte kan erstattes av soya/raps/havrefløte for vegansk alternativ 
**parmesan kan droppes eller erstattes av litt ernæringsgjær for vegansk alternativ