KICKSTART - Oppskrifter

Kickstart er et samarbeid mellom Sunkost og trener og kostholdsveileder Desirée Andersen.
Sammen gjør vi det enkelt å leve sunt. Klikk på banneret for å utforske KICKSTART nærmere.

Kyllingbryst i soppsaus

Kylling er magert kjøtt, fullt av proteiner. Her får du med deilig soppsaus, og blomkål- og brokkolimos.


Ingredienser

  • 1 kyllingbryst pr person 
  • 200 g sopp 
  • 1 gul løk 
  • 2 fedd hvitløk 
  • 1/2 boks creme fraîche 
  • 3 dl kyllingbuljong / grønnsaksbuljong
  • 1 ts Maizena 
  • 1 ts Rosmarin
  • 1 ts Timian 
  • Salt og pepper
  • 1000 g frossen blomkål og brokkoli 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader. 

2. Brun kyllingbrystene på hver side, krydre med litt salt, pepper og timian, og stek dem i stekeovnen i 20 minutter, til de er gjennomstekt. 

3. Kok blomkål og brokkoli mørt i vann. 

4. Del opp løk og hvitløk. Stek dette i litt olje til løken blir blank. 

5. Tilsett sopp og krydder, og stek dette godt. 

6. Hell over kyllingbuljong og la det småkoke i 2-3 minutter. 

7. Ha i 1/2 boks creme fraîche i soppen og rør godt. Tilsett maizena og smak til med salt og pepper. 

8. Hell vannet av grønnsakene og mos med en stavmikser.

Produkter i oppskriften