Mettende linsesuppe

Smaksrik linsesuppe som vil sørge for at du blir god og mett. 


Ingredienser

  • 250 g grønne ukokte linser
  • 1 stor løk
  • 2 gulrøtter
  • 1 persillerot/pastinakk
  • 2 kvister fersk timian
  • 2 laurbærblad
  • 1 bunt bladpersille
  • 2-3 ss balsamico eddik eller rødvinseddik
  • 1 liter vann med grønnsaksbuljong

Slik gjør du

1. Ta persillerot og løk og mos dette sammen til en fin blanding i en blender/stavmikser.
2. Kutt gulrøttene i skiver.
3. Stek deretter blandingen med litt olivenolje/smørolje i ca. 5 minutter i en kjele.
4. Ta deretter i linsene og grønnsaksbuljongen sammen med gulrøtter, laurbærblad, fersk
timian og balsamico.
5. La suppen småkoke i ca. 20-25 min på middels varme.
6. Når suppen er ferdig fjern timian og laurbærblad. Kutt opp persillen og dryss på den på toppen.

Server med hvitløksbrød.