Sammalt spelt gir deg mye fiber og masse gode næringsstoffer. Gir bakverk en god og rik smak. Malt på steinkvern.
Spelt inneholder jern, sink kobber og vitamin B17. Det har et høyere innhold av proteiner, fett og fiber enn hvete.
Proteinenene i spelt inneholder alle de ni essensielle aminosyrer som trengs i menneskekroppen. Disse aminosyrene kan kroppen ikke produsere selv.
Spelt kan bidra gunstig i forhold til fordøyelseproblemer og magesmerter.
Product description:
Spelt er et urkorn og har sitt opphav fra Enkorn og Emmer. Kornet stammer fra Midtøsten og har vært dyrket i Norge siden steinalderen.
Der en lite foredlet kornart som har et høyere innhold av protein og enkelte mineraler i forhold til vanlig hvete. Gluten i spelt er svakt og kan være en årsak til at noen mennesker opplever en bedre fordøyelse av brød bakt på spelt. Brød bakt på spelt blir kraftig og rikt på smak.
Sammalt spelt fra Manna er malt på steinkvern.
Økologisk.
Allergiinformasjon: Inneholder gluten.
BRUK
Du kan erstatte hvete med spelt i ulike bakverk. Du må bare tilpasse elting og vannmengde.
Brød bakt av spelt blir litt mørkere enn hvetebrød og får en nøtteaktig tødsj. Det holder seg ofte litt bedre.
Spelt liker ikke svært høye temperaturer.
VITAMINER OG MINERALER
Spelt inneholder jern, sink kobber og vitamin B17. Det har et høyere innhold av proteiner, fett og fiber enn hvete.
Proteinenene i spelt inneholder alle de ni essensielle aminosyrer som trengs i menneskekroppen. Disse aminosyrene kan kroppen ikke produsere selv.
Spelt kan bidra gunstig i forhold til fordøyelseproblemer og magesmerter.
ØKOLOGISKE FORDELER
Produktet er produsert uten ved hjelp av sprøytemidler eller kunstgjøsel. Det inneholder ingen kunstige smak- og konserveringsmidler.
Bruksområde :
Du kan erstatte hvete med spelt i ulike bakverk. Du må bare tilpasse elting og vannmengde.Brød bakt av spelt blir litt mørkere enn hvetebrød og får en nøtteaktig tødsj. Det holder seg ofte litt bedre.
Tips :
Spelt liker ikke svært høye temperaturer.
Merk :
Næringsinnhold :Næringsinnhold per 100ml:
Energi(kj/kcal)
1353 kJ/323 kcal
Fett
2,4 g g
Hvorav:
– mettede fettsyrer
0,3 g g
Karbohydrater
69,5 g g
Hvorav:
– sukkerarter
0,7 g g
Kostfiber
10 g g
Protein
10,2 g g
Salt
0,01 g g
Ingredienser :
Sammalt spelt*.
* - fra sertifisert økologisk landbruk.
Anmeldelser
Lagerstatus i butikker
Oppdater adresse?
Du har oppdatert adressene dine i Vipps siden ditt siste besøk. Skal vi oppdatere adressene vi har lagret om deg?
product
https://sunkost.no/speltmel-sammalt851Speltmel, sammalthttps://sunkost.no//media/catalog/product/s/u/sunkost_sammalt-spelt-1-32-768x1140__2687__h62090134.jpg6565NOKInStock/Sunn Mat/Sunn Mat/Mel, korn og gryn/Kampanjer/Jul/Ingredienser til julebakst/Behov/Økologisk mat1722161646169Sammalt spelt gir deg mye fiber og masse gode næringsstoffer. Gir bakverk en god og rik smak. Malt på steinkvern. Spelt er et urkorn og har sitt opphav fra Enkorn og Emmer. Kornet stammer fra Midtøsten og har vært dyrket i Norge siden steinalderen.
Der en lite foredlet kornart som har et høyere innhold av protein og enkelte mineraler i forhold til vanlig hvete. Gluten i spelt er svakt og kan være en årsak til at noen mennesker opplever en bedre fordøyelse av brød bakt på spelt. Brød bakt på spelt blir kraftig og rikt på smak.
Sammalt spelt fra Manna er malt på steinkvern.
Økologisk.
Allergiinformasjon: Inneholder gluten.
BRUK
Du kan erstatte hvete med spelt i ulike bakverk. Du må bare tilpasse elting og vannmengde.
Brød bakt av spelt blir litt mørkere enn hvetebrød og får en nøtteaktig tødsj. Det holder seg ofte litt bedre.
Spelt liker ikke svært høye temperaturer.
VITAMINER OG MINERALER
Spelt inneholder jern, sink kobber og vitamin B17. Det har et høyere innhold av proteiner, fett og fiber enn hvete.
Proteinenene i spelt inneholder alle de ni essensielle aminosyrer som trengs i menneskekroppen. Disse aminosyrene kan kroppen ikke produsere selv.
Spelt kan bidra gunstig i forhold til fordøyelseproblemer og magesmerter.
ØKOLOGISKE FORDELER
Produktet er produsert uten ved hjelp av sprøytemidler eller kunstgjøsel. Det inneholder ingen kunstige smak- og konserveringsmidler.Manna007090016031375add-to-cartMannaSpeltmel, sammalt, 1 kg, økologisk, MannaSpelt inneholder jern, sink kobber og vitamin B17. Det har et høyere innhold av proteiner, fett og fiber enn hvete.Proteinenene i spelt inneholder alle de ni essensielle aminosyrer som trengs i menneskekroppen. Disse aminosyrene kan kroppen ikke produsere selv.Spelt kan bidra gunstig i forhold til fordøyelseproblemer og magesmerter.Du kan erstatte hvete med spelt i ulike bakverk. Du må bare tilpasse elting og vannmengde.Brød bakt av spelt blir litt mørkere enn hvetebrød og får en nøtteaktig tødsj. Det holder seg ofte litt bedre.Spelt liker ikke svært høye temperaturer. Sammalt spelt*.
* - fra sertifisert økologisk landbruk.