Søvnguide: Alt om søvn

Visste du at søvnvansker er en av de vanligste helseplagene? Søvn er nødvendig for god helse og for å fungere normalt i hverdagen.
Det påvirker nemlig hele deg, både fysisk og psykisk. Her kan du lese alt om søvn!

Visste du at søvnvansker er en av de vanligste helseplagene? Søvn er nødvendig for god helse og for å fungere normalt i hverdagen. Det påvirker nemlig hele deg, både fysisk og psykisk. Her kan du lese alt om søvn!

Konsekvenser av
dårlig søvn

Konsekvenser av dårlig søvn

Sover du lite og dårlig blir du raskt trøtt og sliten. Over tid vil det også gjøre deg ukonsentrert og irritabel, det kan svekke immunforsvaret ditt og sette magen ut av spill. Hvis du ikke sover nok vil du ikke klare å yte maksimalt på trening, og det kan påvirke apetittregulerende hormoner i kroppen – som igjen gir økt sultfølelse og mulig vektøkning. I tillegg blir reaksjonsevnen din dårligere. Det kan faktisk sammenlignes med når du har promille.

Sover du lite og dårlig blir du raskt trøtt og sliten. Over tid vil det også gjøre deg ukonsentrert og irritabel, det kan svekke immunforsvaret ditt og sette
magen ut av spill.

Hvis du ikke sover nok vil du ikke klare å yte maksimalt på trening, og det kan påvirke apetittregulerende hormoner i kroppen – som igjen gir økt sultfølelse og mulig vektøkning. I tillegg blir reaksjonsevnen din dårligere. Det kan faktisk sammenlignes med når du har promille.

Trykk på bildet over for å starte video. 

 

Visste du at:
 

...melatonintilskudd
kan hjelpe deg med
nattesøvnen? 

 

Visste du at: 

...melatonintilskudd
kan hjelpe deg med nattesøvnen? 

 

Trykk på bildet over for å starte video. 

Melatonintilskudd i ulike former

Melatonintilskudd
i ulike former

Melatonin er et hormon som finnes naturlig i kroppen, og som vi trenger for å regulere døgnrytmen. Melatonintilskudd kan være gunstig ved lettere søvnproblemer og innsovningsvansker, og finnes i flytende form, som sugetabletter, tabletter og kapsler. Noen melatonintilskudd er tilsatt urter, vitaminer eller mineraler som kan bidra til å understøtte effekten av produktet

Visste du at: 

...kroppen din
produserer mindre
melatonin når du
blir eldre? 

Melatonintilskudd er
for deg som:

 

 ● Sliter med innsoving
 ● Våkner om natten og ikke
     får sove igjen
 ● Jobber skift og trenger å sove på
    dagen
● Opplever jetlag ved reise 

Melatonintilskudd kan brukes av voksne over 18 år. Den gunstige virkningen oppnås ved å innta 1 mg melatonin ved leggetid. Anbefales ikke til gravide eller ammende uten samråd med lege.

Visste du at: 
 

...kroppen din
produserer mindre
melatonin når
du blir eldre? 

Melatonintilskudd er for deg som:
 

                               ● Sliter med innsovning
                         
     ● Våkner om natten og ikke får sove igjen
                               
Jobber skift og trener å sove på dagen
                               
Opplever jetlag vedreise 

                             Melatonintilskudd kan brukes av voksne over 18 år. Den                                         gunstige virkningen oppnås ved å innta 1 mg melatonin
                             ved leggetid. Anbefales ikke til gravide eller ammende
                             uten samråd med lege.

Få tilbake søvnbalansen

Melatonintilskudd er helt naturlig, og kan trygt brukes hver kveld. Men visste du at bruk av tilskudd faktisk kan bidra til at kroppens naturlige
melatoninproduksjon normaliseres? Etter en stund kan det derfor være verdt å prøve en periode uten tilskudd, for å se om
søvnproblemene dine har blitt bedre.

Melatonintilskudd er helt naturlig, og kan trygt brukes hver kveld. Men visste du at bruk av tilskudd faktisk kan bidra til at kroppens naturlige melatoninproduksjon normaliseres?

Etter en stund kan det derfor være verdt å prøve en periode uten tilskudd, for å se om søvnproblemene dine har blitt bedre.

 

Relaterte artikler

 

Sjekk deg selv: Sover du nok?

Søvn er en nødvendig hviletilstand for kroppen, der både bevissthet, motorisk aktivitet og evnen til å reagere på ytre sansestimuli er nedsatt.

Slik får du bedre søvn og mer energi

Netter med dårlig søvn kan tære på energinivået, så det er viktig å ta tak i problemet før du følger deg sliten og uopplagt i hverdagen.