
Bagels
Oppskrift og bilder av Desirèe Andersen
INGREDIENSER
- 25 gram fersk gjær
- 1 ss Sukrinsirup gold
- 3 ss rapsolje
- 4 dl lunkent vann
- 0,5 dl kald melk
- 3 dl Holli Mølle havremel
- 7 dl Holli Mølle lyst speltmel
- 1 ts Helios Himalayasalt
SLIK GJØR DU
Rør sammen gjær, Sukrinsirup og olje.
Miks sammen alt det tørre. Rør så sammen gjær blanding, lunkent vann og det tørre.
Elt deigen godt i 20 minutter - spe på med melk underveis.
Sett deigen til heving i 60 minutter.
Del deigen opp i åtte emner. Form til rundstykker. Klem disse litt flate og form til bagels ved å lage et hull i midten*
Kokes 2 minutter på hver side i litt saltet vann. Stekes tilslutt på 200 grader over/under varme i 20 minutter.
*Bagelen vil ese under koking, så gjør gjerne hullet litt stort