Sitronkake med marsipan og hvit sjokolade
Oppskrift og bilder av Desirèe Andersen
INGREDIENSER
- 200 gram sukkerfri marsipan
- 50 gram sukkerfri hvit sjokolade
- 3 dl mandelmel
- 1 ts bakepulver
- 10 ss Sukrin gold
- 200 gram smør
- 3 egg
- Saften av 2 sitroner
- 1 ss valmuefrø
Topping
- Sukrin Melis
- 1 eggehvite
- Saften av 1 sitron
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 160 grader.
Start med å vispe sammen Sukrin Gold og smør til dette blir mykt. Del marsipan i biter og visp dette kraftig inn til du får en luftig røre.
Forsett så å vispe inn sitronsaft, egg, mandelmel og bakepulver.
Avslutt med å vende inn hakket sjokolade og valmuefrø.
Ha røren i en springform (22cm) og stek midt i ovnen i 40 minutter.
Visp sammen eggehvite og sitronsaft. Tilsett sukrin melis litt og litt til du får ønsket konsistens.
Ikke pynt kaka før den er helt avkjølt!