Fullt med deilig sjokoladekjeks i en blank metall matboks, som står på et bord med hvit duk, med små egg og pynt.

Sitronkake med marsipan og hvit sjokolade

Oppskrift og bilder av Desirèe Andersen


INGREDIENSER

  • 200 gram sukkerfri marsipan
  • 50 gram sukkerfri hvit sjokolade
  • 3 dl mandelmel
  • 1 ts bakepulver
  • 10 ss Sukrin gold
  • 200 gram smør
  • 3 egg
  • Saften av 2 sitroner
  • 1 ss valmuefrø

 

Topping

  • Sukrin Melis
  • 1 eggehvite
  • Saften av 1 sitron

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 160 grader.

Start med å vispe sammen Sukrin Gold og smør til dette blir mykt. Del marsipan i biter og visp dette kraftig inn til du får en luftig røre.

Forsett så å vispe inn sitronsaft, egg, mandelmel og bakepulver.

Avslutt med å vende inn hakket sjokolade og valmuefrø.

Ha røren i en springform (22cm) og stek midt i ovnen i 40 minutter.

Visp sammen eggehvite og sitronsaft. Tilsett sukrin melis litt og litt til du får ønsket konsistens.

Ikke pynt kaka før den er helt avkjølt!

Produkter i oppskriften