Turkake med karamell og peanøtter
Oppskrift og bilder av Desirèe Andersen
INGREDIENSER
Til bunnen trenger du:
- 4 never Helios mandler
- 6 ss mandelmel (eller Holli Mølle havremel)
- 8 ss Sukrin sirup gold
Til karamellen:
- 75 gram smør
- 3 dl fløte eller vikingmelk
- 50 gram Sukrin gold
- 3 ss Sukrin sirup gold
- 3 dl salte peanøtter
- 100 gram sukkerfri sjokolade
SLIK GJØR DU
Bunnen:
- Legg mandlene til bløt i varmt vann i 10 minutter.
- Etter 10 minutter heller du vannet av mandlene og kjører disse til en masse med blender eller stavmikser. Tilsett mel og søtning og kna til en seig deig.
- Trykk denne ut på en bakepapir. Ca 0,5 cm tykk.
- Sett den i fryseren.
Karamellen:
- Smelt smøret i en tykkbunnet kjele.
- Tilsett fløte, sukrin og sirup.
- Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 30 minutter.
- Avkjøl i noen minutter.
Strø peanøttene øver den avkjølte bunnen og hell karamellen over. Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast. Smelt litt mørk sjokolade og ha på toppen og avkjøl til sjokoladen er fast. Del inn i små stykker.