Gulrot snackskake uten mel
Det er noe med denne gulrotkaken som bare gjør den perfekt når høststormen herjer utenfor ruta.
Ingredienser
Til ca. 10 stykker:
- 2 bananer
- 12 dadler
- 2 gulrøtter
- 4 dl mandelmel
- 4 dl revet kokos
- 2 ts kardemomme
- 2 ts Ceylon kanel
- 1 ts ingefærpulver
- 1 ts vaniljepulver
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Smør en form (ca. 20x20)
3. Fjern steinene fra dadlene og del gulrøttene i grove biter. Ha dem i en blender/foodprosessor og kjør kraftig til gulrøttene blir revne.
4. Tilsett resten av ingrediensene og miks godt sammen.
5. Du skal få en seig, tykk deig, men du kan gjerne tilsette 0–0,5 dl vann for å gjøre den lettere å jobbe med.
6. Fordel røren i kakeformen og trykk den litt ned.
7. Stekes midt i ovnen i 45 minutter.
8. La den avkjøles i minst 10 minutter før du deler den opp.