
Sjokolade snack-kake
Det skal være lov å unne seg litt ekstra, og med denne varianten kan både du og familien kose dere med god samvittighet.
INGREDIENSER
Til 9 ruter:
- 1 dl Helios havregryn
- 2 dl kokende vann
- 50 gram smør
- 2 dl Sukrin gold
- 1 egg
- 2 dl havremel (kan lages ved å blende Helios havregryn)
- 2 ss bakekakao
- 1 klype Helios salt
- 1 ts Helios vaniljepulver
- 1 ts Helios bakepulver
- 0,5 dl Berit Nordstrand mandelmelk/melk
- 50 gram hakket, mørk Vegan sjokolade
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175 grader – over og undervarme
Start med å helle havregrynene opp i kokende vann. Rør rundt og la det stå å svelle til du har fått en grøt; 5–10 minutter.
Tilsett smøret slik at dette smelter.
Rør egg, bakekakao, salt, Sukrin gold og vaniljepulver inn i grøten. Tilsett mel, bakepulver og melk. Rør godt sammen.
Fordel røren i en liten langpanne. Ha over den hakkede sjokoladen.
Stekes midt i ovnen i 30 minutter.