Linse- og blomkålcurry
Varm lunsj? Hjemmelaget linse- og blomkålcurry er nydelig uansett om du sitter på hjemmekontor eller vil ha den med deg i matboksen. Tilsett gjerne litt maizena for en mer kremet gryte.
Ingredienser
- 1 gul løk
- 2 gulrøtter
- 1 blomkål
- 1 ss karripulver
- 1 ts chilipulver
- 1 ss tomatpuré
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 1 boks kokosmelk
- 2 kopper røde linser
- 2 ss Maizena (valgfritt)
Slik gjør du
1. Del opp blomkål, gulrøtter løk og hvitløk.
2. Varm olje i en passe stor gryte. Fres løk, hvitløk, karri og chili til løken blir blank. Rør inn tomatpure, bland godt og tilsett buljong, kokosmelk, blomkål og gulrøtter. La det småputre i 10-12 minutter.
3. Når det er noen minutter igjen, tilsetter du linser og smaker til med salt og pepper.
Hvis du ønsker en mer kremet gryte, kan du tilsette Maizena.