
Melfritt proteinbrød av chiafrø og quinoa
INGREDIENSER
- 300 g ukokt Helios Quinoa
- 60 g Helios Chiafrø
- 2,5 dl kaldt vann
- 1/2 sitron, saften
- 1 ss Kjartans honning / Helios lønnesirup
- 0,5 dl Cocosa olje
- 1/2 ts Helios salt
- 2 ts Helios bakepulver
SLIK GJØR DU
Kvelden før eller 8-10 timer før baking:
Ha chiafrø og quinoa i hver sin bolle.
Hell 2,5 dl kaldt vann over chiafrøene. Dette vil svelle og bli til en slags gele. Dekk quinoa med kaldt vann. Frøene vil svelle. Blir det vann på toppen skal dette helles av rett før baking.
Dagen etter / Etter 8-10 timer:
Sett ovnen på 160 grader (ikke varmluft)
Hell vannet fra quinoaen – hvis det er noe igjen.
Ha 2/3 av quinoaen + alle chiafrøene, salt, olje, sitronsaft, honning og bakepulver i en blender. Blendes kraftig i 3 minutter.
Rør inn resten av quinoaen.
Smør eller kle en brødform og hell røren over. Pynt med frø hvis du vil. Stekes midt i ovnen i 70 minutter.
La brødet avkjøles i formen i ca. 30 minutter før du tar det ut.