Melfritt proteinbrød av Chiafrø og Quinoa
Proteinbrød med chiafrø og quinoa krever at du bruker litt tid, men vi lover at det vil være verdt det! Nydelig lunsj i mange dager.
Ingredienser
- 300 g ukokt Quinoa
- 60 g Chiafrø
- 2,5 dl kaldt vann
- 1/2 sitron, saften
- 1 ss honning / lønnesirup
- 0,5 dl kokosolje
- 1/2 ts Himalayasalt
- 2 ts bakepulver
Slik gjør du
Kvelden før eller 8-10 timer før baking:
1. Ha Chiafrø og Quinoa i hver sin bolle.
2. Hell 2,5 dl kaldt vann over Chiafrøene. Disse vil svelle og bli til en slags gele.
3. Dekk Quinoa med kaldt vann. Frøene vil svelle. Blir det vann på toppen skal dette helles av rett før baking.
Dagen etter / Etter 8-10 timer:
1. Sett ovnen på 160 grader (ikke varmluft)
2. Hell vannet fra Quinoaen – hvis det er noe igjen.
3. Ha 2/3 av Quinoaen + alle Chiafrøene, salt, olje, sitronsaft, honning og bakepulver i en blender. Blendes kraftig i 3 minutter.
4. Rør inn resten av Quinoaen.
5. Smør eller kle en brødform og hell røren over. Pynt med frø hvis du vil. 6. Stekes midt i ovnen i 70 minutter. La brødet avkjøles i formen i ca. 30 minutter før du tar det ut.