Vegansk Thaisalat med peanøttdressing
Drøm deg tilbake til sommeren, og la deg forbløffe over hva litt ingefær kan gjøre med en dressing.
Ingredienser
Nok til 3 personer:
- 2 bokser kikerter
- 3 dl ferdig kokt Quinoa
- 1 gul paprika
- 1 rød paprika
- 2 gulrøtter
- 500 gram grønnkål eller frisk spinat
- 1/2 liten rødkål
- Frisk koriander
- Saften av 1 lime
- 3 ss soyasaus
- 2 ts Chiliflakes
Dressing:
- 4 ss peanøttsmør
- 2 ts ingefærpulver
- Saften av 1 appelsin
- 2 ts Chiliflakes
- 3 ss Soyasaus
- 4 ss olje
- 2 ss honning
Slik gjør du
1. Start med å røre sammen saften av 1 lime, Soyasaus og Chiliflakes.
2. Stek kikertene i litt olje og hell over marinaden. La dette stå på svak varme mens du lager resten av salaten.
3. Ha alle ingrediensene til dressingen i en blender og blend. Tilsett gjerne litt vann hvis du vil ha en litt tynnere konsistens.
4. Snitt opp alle grønnsakene og vend dette inn sammen med dressingen.
5. Tilsett kikerter og Quinoa.