
Butterchicken
Butter chicken, eller Murgh makhana som det heter i opprinnelseslandet, er superpopulært i indiske restauranter verden over. Du forstår snart hvorfor når du serverer dette til middag!
INGREDIENSER
- 400 g kyllingfilet
- 200 g grønnsaksnudler per person, kan lages av: grønnkål, rødkål, squash, gulrot osv.
- Smør
- 0,5 dl gresk yoghurt
- 6 fedd hvitløk
- 2 ss revet ingefær
- 2 ts + 1 ss garam masala
- 2 ts Helios spisskummen
- 1 ts Helios gurkemeie
- Helios salt
- Manna pepper
- Cocosa olje
- 1 gul løk
- Helios chiliflak
- 1 dl Helios tomatpuré
- 2 dl Helios kokosmelk
- 2 dl vann
SLIK GJØR DU
Kutt opp kyllingen i biter.
Bland sammen kylling, yoghurt, 3 fedd hvitløk, 1 ss ingefær, 2 ts garam masala, 1 ts cumin, 1/2 ts gurkemeie, salt og pepper i en bolle. La det hvile i 5-10 minutter.
I en gryte varmer du litt olje og steker kyllingen. Vend inn 1 ss smør og legg kyllingen til side.
Kutt opp løk og stek den blank i gryta. Tilsett 2 ss smør og resten av krydderet, stek videre i 5 minutter.
Tilsett tomatpuré.
Skru ned varmen og ha i vann og kokosmelk. Kok opp og tilsett 1 ss smør.
Tilsett kyllingen og la det koke med i 5-10 minutter.
GRØNNSKASNUDLER
Kutt grønnsakene i tynne strimler eller bruk en spiralizer. Ha dem i gryta eller server dem ved siden av.