Butterchicken
Butter chicken, eller Murgh makhana som det heter i opprinnelseslandet, er superpopulært i indiske restauranter verden over. Du forstår snart hvorfor når du serverer dette til middag!
Ingredienser
- 400 g kyllingfilet
- 200 g grønnsaksnudler per person, kan lages av: grønnkål, rødkål, squash, gulrot osv.
- Smør
- 0,5 dl gresk yoghurt
- 6 fedd hvitløk
- 2 ss revet ingefær
- 2 ts + 1 ss garam masala
- 2 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- Himalayasalt
- Pepper
- Kokosolje
- 1 gul løk
- Helios chiliflak
- 1 dl tomatpuré
- 2 dl kokosmelk
- 2 dl vann
Slik gjør du
1. Kutt opp kyllingen i biter.
2. Bland sammen kylling, yoghurt, 3 fedd hvitløk, 1 ss ingefær, 2 ts garam masala, 1 ts cumin, 1/2 ts gurkemeie, salt og pepper i en bolle. La det hvile i 5-10 minutter.
3. I en gryte varmer du litt olje og steker kyllingen. Vend inn 1 ss smør og legg kyllingen til side.
4. Kutt opp løk og stek den blank i gryta. Tilsett 2 ss smør og resten av krydderet, stek videre i 5 minutter.
5. Tilsett tomatpuré.
6. Skru ned varmen og ha i vann og kokosmelk. Kok opp og tilsett 1 ss smør.
7. Tilsett kyllingen og la det koke med i 5-10 minutter.
Grønnsaksnudler
Kutt grønnsakene i tynne strimler eller bruk en spiralizer. Ha dem i gryta eller server dem ved siden av.