Chiligryte med gresskar
Bland chilipulver, hvitløk, tomater, grønn chili, gresskar og masse annet digg – og kok opp i en gryte. Resultatet er stående applaus fra dine middagsgjester.
Ingredienser
- 1 gul løk
- 7 fedd hvitløk
- 1 ss chilipulver
- 1 ss Helios spisskummen
- 1 ts kanel
- 2 ts oregano
- 2 ts koriander
- 3 ss tomatpuré
- 2 grønne chili
- 2-3 bokser hakket tomat
- 4 dl økologisk grønnsaksbuljong
- 2 bokser sorte bønner
- 1 mellomstort gresskar
- Salt
- Pepper
- 400 g kalkunkjøttdeig (valgfritt)
Slik gjør du
1. Kutt opp løk og hvitløk. Varm dette i en gryte med litt olje.
2. Tilsett krydder og tomatpure, rør om.
3. Hakk chili og ha dette i gryten sammen med hakket tomat og bønner. Kok opp.
4. Skrell gresskaret, fjern innmaten og del den opp i terninger. Hell gresskaret i gryten.
5. Kokes i 20 minutter under lokk. Smak evt. til med mer krydder.
(Ønsker du kalkunkjøttdeig i, stekes denne sammen med løken helt i begynnelsen).