Fargerik kyllinggryte med grønnkål
Søk ly fra høstregnet og kos deg innendørs. Ingenting slår duften av denne kyllinggryta!
INGREDIENSER
Til 3- 4 personer:
- 600 g kyllinglår
- Helios stekeolje
- 1 gul løk
- 4 fedd hvitløk
- 1-2 dl Herbamare grønnsaksbuljong
- 1 boks lett creme fraiche
- 2 ss Dijon sennep
- 1 ts Helios tørket basilikum
- 1 ts Helios oregano
- 1 ts Helios rosmarin
- 1 ss Helios gurkemeie
- Salt og pepper
- 1 pakke grønnkålmiks eller 500 gram grønnsaker (grønnkål, revet gulrot og rødkål)
SLIK GJØR DU
Varm en stekepanne med litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper stek den i pannen.
I en gryte varmer du opp olje mens du kutter hvitløk og løk. Stek dette til det er blankt. Rør inn krydderet.
Tilsett 1 dl buljong og kok opp.
Ha i lett creme fraiche og la det koke med i et par minutter.
Tilsett kålen og spe på med litt mer buljongvann om sausen virker for tykk.
Ha kyllingen i gryta og la den putre i et par minutter før servering. Smak eventuelt til med mer krydder.