
Frikadeller med tomatsalat
Frikadeller er den danske varianten av kjøttkaker. De kan lages på mange måter, men vår favoritt er denne sunne varianten, servert sammen med tomatsalat og dilldressing.
INGREDIENSER
Nok til 4 porsjoner:
- 400 gram karbonadedeig
- 1/2 revet blomkålhode
- 1 egg
- 2 ss Manna havregryn
- 1 liten gul løk
- 1 ts Helios tørket timian
- 1 ts Helios paprikapulver
- 1/2 ts Herbamare salt
- 1/2 ts Manna pepper
Salat:
- 1 boks små tomater
- 1 agurk
- 1 boks mais
Dressing:
- 1/2 bunt dill
- 1/2 boks kesam
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200 grader.
Start med frikadellene. Rør sammen alle ingrediensene, og form til små kaker på størrelse med en spiseskje. Fordel utover en stekeplate. Stekes midt i ovnen i 20 minutter.
Skjær tomat og agurk i biter, og bland sammen med mais.
Finhakk dill og rør den inn i kesam. Smak til med salt og pepper.
TIPS: Hvis du vil ha litt stekeskorpe på frikadellene kan de stekes i stekepanne i 1 minutt på sterk varme når de kommer ut av ovnen.