
Gryterett med bønner og bacon
Amerikansk utgangspunkt, krydret med smaker fra hele verden. Dette er gryteretten for alle.
INGREDIENSER
- 100 g bacon i terninger
- 2 gulrøtter
- 200 g sopp
- 2 gule løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 2 paprika
- 4 stilker stangselleri
- 2 ts røkt paprika
- 2 ts Helios tørket timian
- 200 g tomatpure fra Helios
- 6 ss eplesidereddik
- 2 ss Sukrin gold
- 2,5 dl vann
- 2 bokser hvite bønner
- Herbamare salt og Manna pepper
- 2 dl lett creme fraiche
SLIK GJØR DU
Start med å kutte opp baconet i terninger. Sprøstek dette i en panne eller kjele. Sett baconet til siden, men ta vare på fettet.
Finhakk løk og hvitløk, og stek det blankt i baconfettet.
Finhakk chili, kutt paprika, sopp, gulrøtter, og stangselleri i små terninger. La det steke med løken i et par minutter.
Tilsett krydder, tomatpure, eplesidereddik, sukrin og vann.
Vend inn baconet og kok opp. Tilsett bønner og smak til med salt og pepper.
La gryta småkoke i 10 minutter.
Rør inn creme fraiche, og smak eventuelt til med ekstra krydder.