Hverdagslam
Lammelår i skiver med blomkål Tabbouleh og Tatziki – det er perfekt hverdagsmat.
Ingredienser
- 150 gram lammelår i skiver/kotelett. per person
- 1 blomkålhode
- 1 bunt persille
- 1 dl hakket mynte
- 1 granateple
- 10 hakkede mandler
- 200 g frosne erter
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper
- Tørket rosmarin
- 3 fedd hvitløk
- 1 boks Tatziki
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Krydre kjøttet med salt, pepper og rosmarin. Hakk hvitløken.
3. Ha litt olje i en stekepanne. Tilsett hvitløken og brun kjøttet på hver side. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek det ferdig i ovnen. Ca. 15 minutter.
4. Tin ertene i litt kaldt vann mens du hakker persille, mynte og mandler. Ta kjernene ut av granateple og riv opp blomkålhode på en rasp eller bruk en food processor.
5. Bland sammen blomkål, erter, urter, nøtter og granatepler. Ha over litt olivenolje, salt og pepper.