Hvit bønnesuppe med bacon
Suppe til middag har lange tradisjoner i norske hjem. Her får du en deilig variant av hvit bønnesuppe, servert med bacon, stekt grønnkål og hasselnøtter.
Ingredienser
- 1 purre
- RAW olje
- 2 bokser hvite bønner
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 2 ts sennep
- 1/2 bunt persille
- 1 skive bacon per person
- 40 g grønnkål
- 25 g hasselnøtter
Slik gjør du
1. Skjær purren i skiver og ha den i en gryte sammen med litt olje. Krydre med salt og pepper, og stek til purren er myk. Tilsett litt vann om det setter seg fast i bunnen.
2. Skyll bønnene og hell disse i stekepannen sammen med grønnsaksbuljong og sennep. Kok opp og la det koke i 3-4 minutter.
3. Blend suppen med en stavmikser.
4. Rør inn persille og smak til med krydder.
5. Kutt bacon i små terninger og sprøstek dette. Legg til side.
6. Bruk det gjenværende baconfettet eller tilsett olje i pannen, og stek grønnkål og grovhakkede hasselnøtter.
7. Server suppen med sprøstekt bacon, stekt grønnkål og hasselnøtter.