
Hvit bønnesuppe med bacon
Suppe til middag har lange tradisjoner i norske hjem. Her får du en deilig variant av hvit bønnesuppe, servert med bacon, stekt grønnkål og hasselnøtter. Bare å nyte!
INGREDIENSER
- 1 purre
- RAW Olje
- 2 bokser hvite bønner
- 5 dl Helios grønnsaksbuljong
- 2 ts sennep
- 1/2 bunt persille
- 1 skive bacon per person
- 40 g grønnkål
- 25 g Helios hasselnøtter
SLIK GJØR DU
Skjær purren i skiver og ha den i en gryte sammen med litt olje. Krydre med salt og pepper, og stek til purren er myk. Tilsett litt vann om det setter seg fast i bunnen.
Skyll bønnene og hell disse i stekepannen sammen med grønnsaksbuljong og sennep. Kok opp og la det koke i 3-4 minutter.
Blend suppen med en stavmikser.
Rør inn persille og smak til med krydder.
Kutt bacon i små terninger og sprøstek dette. Legg til side.
Bruk det gjenværende baconfettet eller tilsett olje i pannen, og stek grønnkål og grovhakkede hasselnøtter.
Server suppen med sprøstekt bacon, stekt grønnkål og hasselnøtter.