Kremet pastarett


INGREDIENSER

Til 3 personer: 

  • 3 fedd hvitløk 
  • 1 gul løk 
  • 500 g frossen blomkål og brokkoliblanding 
  • 1l Helios grønnsaksbuljong 
  • 100 g frisk spinat 
  • 300 g frosne erter 
  • 1 neve frisk basilikum 
  • 1/3 sitron, saften 
  • 2 dl lett matfløte* 
  • 2 dl revet parmesan** 
  • 300 g Helios pasta - gjerne av fullkorn / linser / bønner 
  • 100 g små tomater 
  • Frisk basilikum 

SLIK GJØR DU

Start med å hakke løk og hvitløk. Ha litt olje i en gryte og fres dette til løken blir blank. 

Tilsett frossen blomkål/brokkoli og hell over buljongen. La dette småkoke i 5 minutter. 

Ha opp i spinat og erter. La det koke i et par minutter. Hell væsken fra. Og sett pastaen til koking. 

Ha grønnsakene, fløte, parmesan, basilikum og sitronsaft i en blender. Blend til en kremet saus. 

Hell vannet av pastaen og vend inn sausen. Smak til med salt og pepper. 

Server retten toppet med friske tomater, basilikum og gjerne litt mer parmesan! 

  *matfløte kan erstattes av soya/raps/havrefløte for vegansk alternativ 

**parmesan kan droppes eller erstattes av litt ernæringsgjær for vegansk alternativ 

Produkter i oppskriften