Kyllingbryst i soppsaus
Kylling er magert kjøtt, fullt av proteiner. Her får du med deilig soppsaus, og blomkål- og brokkolimos.
Ingredienser
- 1 kyllingbryst pr person
- 200 g sopp
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 boks creme fraîche
- 3 dl kyllingbuljong / grønnsaksbuljong
- 1 ts Maizena
- 1 ts Rosmarin
- 1 ts Timian
- Salt og pepper
- 1000 g frossen blomkål og brokkoli
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Brun kyllingbrystene på hver side, krydre med litt salt, pepper og timian, og stek dem i stekeovnen i 20 minutter, til de er gjennomstekt.
3. Kok blomkål og brokkoli mørt i vann.
4. Del opp løk og hvitløk. Stek dette i litt olje til løken blir blank.
5. Tilsett sopp og krydder, og stek dette godt.
6. Hell over kyllingbuljong og la det småkoke i 2-3 minutter.
7. Ha i 1/2 boks creme fraîche i soppen og rør godt. Tilsett maizena og smak til med salt og pepper.
8. Hell vannet av grønnsakene og mos med en stavmikser.