
Lasagne med vegetarboller
INGREDIENSER
- 1 pk vegetarboller (kan bruke kjøttboller)
Fettfattig ostesaus:
- 2 ss smør
- 3 ss Holli Mølle mel
- 6 dl melk
- Herbamare salt
- Manna pepper
- Manna muskat
Tomatsaus:
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 rød chili
- 2 bokser Helios hakkede tomater
- 3 ss Helios tomatpure
- Herbamare salt
- Manna pepper
- Basilikum
- Fullkorn lasagneplater (evt. glutenfrie)
SLIK GJØR DU
Ostesaus:
Smelt smør i en kjele. Ha i mel og bland det godt sammen. Ta kjelen av varmen og tilsett litt og litt melk. Pass på at du får rørt ut alle klumpene før du tilsetter mer melk.
Kok opp sausen og la den koke i 5-10 minutter.
Tilsett 3/4 deler av cottage cheesen, og rør til den har blandet seg fint med sausen.
Smak til med krydder.
Tomatsaus:
Stek løk, hvitløk og chili i en panne til løken blir blank.
Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en blender og blend til en glatt masse.
Del vegetarbollene i to.
Start med et lag tomatsaus og vegetarboller i en smurt ildfast form. Fortsett deretter med ostesaus og lasagneplater. Fortsett slik og avslutt med et lag ostesaus. Topp lasagnen med resten av cottage cheesen, eller eventuelt litt revet ost.
Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. La den hvile seg litt når den er tatt ut, slik at den får satt seg.