Lynbakt søtpotet med Pulled chicken og Guacamole
Her kombinerer vi lynbakt søtpotet med en pulled chicken, og legger til guacamole. Resultatet er et moderne festmåltid!
Ingredienser
- 500 g kyllingbryst
- 2 ts paprikakrydder
- 2 ts røkt paprikapulver
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- 1 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 70 g tomatpure
- 1/2 dl vann
- 2 søtpotet
- Økologisk stekeolje
Guacamole
- 2 avokado
- 100 g cherrytomat
- 1/2 lime, saften
- 1 liten rødløk
Slik gjør du
1. Sett stekeovnen på 220 grader.
2. Kutt opp søtpotetene i skiver av 1 cm. Pensle dem med litt olje og stek i ca. 20 minutter.
3. Kok opp vann og putt kyllingbrystene oppi. La de trekke i ca. 20 minutter, til de er gjennomkokt.
4. Hakk opp løk og hvitløk og stek dette i en panne sammen med krydder. Tilsett vann og tomatpuré.
5. Når kyllingen er ferdig river du den i mindre biter med to gafler, og blander den sammen med løken i pannen.
Guacamole
1. Finhakk rødløk og tomater.
2. Mos avokadoen med en gaffel eller stavmikser og bland alt godt sammen.
3. Rør inn limesaft.