Kremet maissuppe med chorizo
Myk, mild og kremet maissuppe i møte med smakfull, spansk tapaspølse. Kanskje din nye favorittkombinasjon?
INGREDIENSER
- 1 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 4 ss smør
- 1 ts Helios chiliflak
- 3 ss Holli Mølle mel
- 1 l kyllingbuljong
- 7,5 dl Helios mais
- 3 dl lett matfløte
- 200 g chorizo
- 2 stilker vårløk
- Herbamare salt og Manna pepper
SLIK GJØR DU
Finhakk løk og hvitløk.
Smelt smøret i en kjele, og stek løk og hvitløk til løken er blank og myk.
Tilsett chiliflak og mel. Rør godt sammen og spe med litt buljongvann. Pass på å rør ut alle klumpene før du rører inn med buljong.
La suppen småkoke i 10 minutter under omrøring.
Tilsett mais og fløte. La den koke videre i 5 minutter.
Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer chili.
Skjær chorizoen i skiver og sprøstek den. Hakk vårløken.