Kremet maissuppe med chorizo

Myk, mild og kremet maissuppe i møte med smakfull, spansk tapaspølse. Kanskje din nye favorittkombinasjon?


INGREDIENSER

  • 1 gul løk 
  • 3 fedd hvitløk 
  • 4 ss smør 
  • 1 ts Helios chiliflak 
  • 3 ss Holli Mølle mel 
  • 1 l kyllingbuljong 
  • 7,5 dl Helios mais 
  • 3 dl lett matfløte 
  • 200 g chorizo 
  • 2 stilker vårløk 
  • Herbamare salt og Manna pepper 

SLIK GJØR DU

Finhakk løk og hvitløk. 

Smelt smøret i en kjele, og stek løk og hvitløk til løken er blank og myk. 

Tilsett chiliflak og mel. Rør godt sammen og spe med litt buljongvann. Pass på å rør ut alle klumpene før du rører inn med buljong. 

La suppen småkoke i 10 minutter under omrøring. 

Tilsett mais og fløte. La den koke videre i 5 minutter. 

Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer chili. 

Skjær chorizoen i skiver og sprøstek den. Hakk vårløken. 

Produkter i oppskriften
  1. Manna Pepper, malt, økologisk 47 gr
    Manna Manna Pepper, malt, økologisk 47 gr
    43,-
    På lager i nettbutikken
  2. Herbamare salt
    A. Vogel Herbamare salt
    79,-
    På lager i nettbutikken
  3. Helios Mais sprø 360 gr
    Helios Helios Mais sprø 360 gr
    30,-
    På lager i nettbutikken
  4. Øko Hvete siktet mel
    Holli mølle Øko Hvete siktet mel
    45,-
    På lager i nettbutikken