One pot burrito bowl med Quinoa
En rett som serveres i skål, ikke i lefse, og der ris er byttet ut med Quinoa. Kjempegodt til lørdagsmiddagen.
Ingredienser
- 1 stor søtpotet
- 2 bokser sorte bønner
- 1 grønn paprika
- 1 gul paprika
- 1 gul løk
- 3 fed hvitløk
- 2 dl Quinoa
- Kyllingbuljong
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikakrydder
- Salt og pepper
- 2 dl revet ost
Valgfritt tilbehør
Frisk koriander, lime, kesam, avocado
Slik gjør du
1. Del søtpotet, paprika og gul løk i terninger. Hell vannet av bønnene og skyll dem godt. Hakk hvitløken og skyll quinoa etter anvisning på pakken.
2. Ha litt olje i en gryte. Start med å steke søtpotet på middels varme i et par minutter. Tilsett løk, paprika og krydder og stek videre til løken er blank.
3. Tilsett Quiona og kyllingbuljong. Ha på lokk og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett hakkede tomater og bønner. Kok opp retten og smak til med salt, pepper og krydder.
4. Vend inn osten rett før servering.