Thaisuppe med torsk
Lofoten møter Bangkok. En eksotisk vri på den klassiske torskemiddagen!
INGREDIENSER
Nok til 3 porsjoner:
- 400 g torsk
- Helios stekeolje
- 1 ss rød currypaste
- ½ rød chili
- 2 ss soyasaus
- 1 gul løk
- 1 rød paprika
- 3 gulrøtter
- 3 stilker stangselleri
- 1 lime, saften
- 4 cm frisk ingefær
- 1 boks Helios kokosmelk
- 6 dl Herbamare grønnsaksbuljong
SLIK GJØR DU
Del opp alle grønnsakene i små biter. Finhakk chili.
Ha litt olje i en kjele og rør inn currypaste og chili.
Tilsett grønnsakene. Stek i et par minutter på medium varme.
Press over limesaft og soyasaus.
Tilsett grønnsaksbuljong, ingefær og kokosmelk.
Kok opp suppen og la den småkoke i et par minutter.
Del fisken i biter, trekk suppen vekk fra varmen og tilsett fisken. La dette trekke i 10 minutter.