Tikka Masala vegetar med blomkål
Blomkål er grønnsakenes hvite Dronning. En allsidig, sunn og god grønnsak som passer godt i en Tikka Masala.
Ingredienser
Nok til 3 personer
- 1 blomkål
- 1 ss Garam Masala
- 1 rød løk
- 3 fedd hvitløk
- 3 revet gulrøtter
- 1 ss revet, frisk ingefær
- 0,5 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts Chiliflak
- 2 bokser hakkede tomater
- 4 ss tomatpure
- 2 dl kokosmelk
- 2 ss limesaft
- Frisk koriander
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 220 grader.
2. Del blomkålen i biter og fordel utover en stekeplate. Ha over litt olje, salt og Garam masala. Stekes midt i ovnen i 20 minutter.
3. Ha olje i en gryte og stek løk og hvitløk sammen med krydderet.
4. Når løken er blank tilsetter du tomat, tomatpure og kokosmelk. La småkoke til blomkålen er ferdig.
5. Tilsett blomkål og server.