Tomat og paprikasuppe
Tomatsuppen er en kjærkommen gjest på de fleste middagsbord. Her får du en variant med paprika, noe som gjør den ekstra god.
Ingredienser
Til 3 personer
- 2 røde paprika
- 3 fedd hvitløk
- 1 gul løk
- ½ rød chili
- 6 store tomater
- 1 boks hakkede tomater
- 4 dl vann
- 1 ts Kjartans honning
- 2 ts tørket oregano
- 2 ts tørket basilikum
- 2 ss sitronsaft
- Salt og pepper
Slik gjør du
1. Skjær paprika, tomater og løk i biter, og finhakk hvitløk.
2. Ha litt olje i bunn av en kjele og stek løk og hvitløk til løken blir blank. Tilsett paprika og tomater. Stek videre til tomatene faller sammen.
3. Hell over hakkede tomater, vann, krydder og honning. La det hele småkoke i 10 minutter.
4. Bruk en stavmikser eller blender for å få en glatt suppe. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.