Vegetar enchiladas med blomkål
Har du ambisjoner om å spise mindre kjøtt, er Enchiladas med spicy blomkål en middagsrett du bør merke deg.
Ingredienser
Til 3 personer:
- 1 stort blomkålhode
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 kopp sorte bønner
- 2-3 ss tacokrydder
- 400 g hakkede tomater
- Revet ost
- 6 små fullkorn tortillalefser
Tilbehør: Avokado, kesam, lime, koriander og salsa
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 220 grader.
2. Del blomkål i små biter og kok den mør.
3. Hakk hvitløk og skjær paprika og løk i strimler. Ha litt olje i en stekepanne og stek løk, hvitløk og paprika til paprikaen blir myk.
4. Hell vannet av bønnene og skyll dem godt.
5. Hell vannet av blomkålen og mos den sammen med tacokrydderet.
6. Legg blomkålmosen i stekepannen sammen med grønnsakene og bland godt.
7. Lag en seng av hakkede tomatene i bunn av en ildfast form.
8. Fordel fyllet fra stekepannen i de seks tortillalefsene og rull dem sammen. Legg dem med skjøten ned i den ildfaste formen og dryss revet ost over.
9. Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter.