Vegetargryte med smaker fra Sri Lanka
Om vi ikke kan reise dit ennå, kan vi i hvert fall oppleve smaken av Sri Lanka. Nyt!
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 rød paprika
- 3 never frisk spinat
- 1 søtpotet
- 1 blomkål
- 1 kopper røde linser
- 4 dl kokosmelk
- 2 dl grønnsaksbuljong
- 2 ss karri
- 2 ts spisskummen
- 2 ts ingefærpulver
- 2 ts chiliflak
Slik gjør du
1. Start med å dele opp alle grønnsakene.
2. Ha litt olje i en kjele og tilsett løk, hvitløk, paprika og krydder. Stek til løken blir gylden. Tilsett blomkål og søtpotet.
3. Bland godt sammen før du heller over kokosmelk og buljong. La det småkoke i 10–15 minutter til søtpoteten er mør.
4. Tilsett linser og spinat og varm opp.
5. Smak til med salt og pepper.
Til servering:
- En oppkuttet lime
- Fersk koriander
- Blomkålris