KICKSTART - Tips og triks

Kickstart er et samarbeid mellom Sunkost og trener og kostholdsveileder Desirée Andersen.
Sammen gjør vi det enkelt å leve sunt. Klikk på banneret for å utforske KICKSTART nærmere.

Fem raske effekter av trening

Når vi setter oss treningsmål har vi fort en tendens til å se veldig langt frem i tid, men det fantastiske med trening og fysisk aktivitet er at de aller fleste effektene er umiddelbare! Er det lenge siden du trente jevnlig, kan det oppleves som krevende å komme seg ut av sofaen, og ut på gulvet eller i skogen. Da kan det være greit å vite at du raskt får effekt av økt aktivitet.  

Her er argumenter du kan bruke mot deg selv neste gang du sliter med å komme over dørstokkmila: 

1. Bedre balanse mellom sulten og mett 

Visste du at trening utløser metthetshormoner? Dersom du trener, vil du dermed få en bedre balanse mellom det å være sulten og mett. Du får også bedre regulering av blodsukkeret ditt, noe som gir deg bedre energi, og gjør det lettere å unngå sukkersug eller craving.  

2. Du blir glad! 

Hvem har vel ikke opplevd at en treningsøkt har fått ut gruffet. Trening utløser nemlig lykkehormoner, noe som gjør at vi er langt blidere etter en treningsøkt enn før vi startet. 

3. Du blir mindre stressa 

Kondisjonstrening reduserer utskillelse av adrenalin og kortisol. Trener du jevnlig, blir det dermed lettere å holde stressnivået i sjakk. Trener du jevnt og trutt, blir du også mer konsentrert og du får bedre hukommelse.  

4. Bedre fordøyelse 

Mange av oss sliter med fordøyelsen. Da er trening et godt virkemiddel. Bevegelse hjelper nemlig på fordøyelsen.  

5. Du orker mer 

Bedre kondisjon gjør at du rett og slett orker mer. Det gjelder ikke bare i selve treningsøkten, men også i hverdagen. God kondisjon gjør at du tåler mer belastning, både fysisk og psykisk. Samtidig blir du sterkere, og får mindre vondter.

Og helt til slutt. Det er ingen tvil om at økt aktivitet også øker forbrenningen din.