Vitamin K

Vitamin K er et fettløselig vitamin og opptaket øker derfor dersom man samtidig inntar fett. K-vitamin bidrar til normal blodlevring, det vil si blodets evne til å koagulere. Personer som går på blodfortynnende medisiner bør være forsiktige med inntaket av vitamin K. Vitamin K bidrar også til å opprettholde normale knokler.

I matvarer forekommer vitaminet i to former: Vitamin K1 (fyllokinon) som finnes i planter og K2 (menaquinon) som blant annet finnes i gjærede soyabønner, samt at det dannes litt vitamin K av bakterier i mage- og tarmkanalen vår. Begge formene forekommer også i små mengder i animalske produkter, blant annet lever og enkelte oster. Vitamin K2 dannes også ved gjæring av grønnsaker. Gjærede soyabønner (natto) er spesielt rike på vitaminet. Du finner vitamin K i spinat, grønnkål, brokkoli og bladsalater som romano og rucola. Velg mellom tilskudd i form av tabletter, kapsler og i flytende form.

Vis mer Vis mindre

1 produkter i kategorien Vitamin K

Visning Rutenett Liste
per side
Bruk stigende rekkefølge
  1. Flytende K2 med D3 30 ml
    Flytende K2 med D3 30 ml
    Vitamin K2 og D3 for benbygningen
    249,-
    På lager i nettbutikken
Oppdaterer... Oppdaterer...