Brente mandler med smak av jul – på en sunnere måte!

Slik lager du brente mandler litt sunnere!

Brente mandler hører hjemme i jula. Denne oppskriften gir litt sunnere brente mandler med den perfekte julesmaken!

Fremgangsmåte

  1. Mandlene stekes i ovnen på 200°C i 10 minutter.
  2. Kok opp Sukrin Gold, kanel, kardemomme, pepper og vann.
  3. Ha mandlene i sukkerblandingen og kok til mandlene blir mørke og ”smørja” er tykk.
  4. Tilsett smør og kok i noen minutter til.
  5. Bre mandlene utover bakepapir og skill defra hverandre før de blir helt kalde.

Ingredienser

MengdeIngrediens
250 gMandler
90 grSukrin Gold
1 tsKanel
 1/2 tsKardermomme
1/2 tsPepper
1/4 dlVann
1 ssSmør
Innhold: 500 gr
Merke: Funksjonell Mat
kr 79
Tomt på lager
Merke: Urtekram
Innhold: 100 gr
kr 49

Om Sukrin Gold:

Sukrin Gold er sammensatt av naturlige søtstoffer (Sukrin – over 90 %, tagatose, glutenfri malt, glyserol og stevia). Det har en ekstra rund og fyldig smak, og er like søtt som vanlig sukker. Har kun 8 kcal per 100 g, dette er bare 2 % av hva vanlig sukker har.  (400 kcal per 100 g) Sukrin Gold er helt naturlig, både i opprinnelse og fremstilling.

TIPS!

Strø over litt vanlig sukrin, for å få litt knas. Superfin som vertinnegave eller julegave!

 

 

Oppskriftene er utarbeidet av Elisabeth Holm, vinner av ”Kakekrigen” 2015. http://bareholm.no