
DEN ULTIMATE SJOKOLADEKAKEN | uten sukker
En supersaftig sjokoladekake uten sukker med den beste frostingen en sjokoladekake kan få! Nemlig søt peanøttsmørfrosning med sjokoladeknas i.
INGREDIENSER
Ingredienser til bunn:
- 200 gram smør
- 10 ss Rå kakao fra Supernature
- 3 dl Sukrin gold fra Funksjonell Mat
- 3,5 dl kefir
- 8 dl siktet speltmel fra Holli Mølle
- 2 ts bakepulver fra Helios
- 2 egg
Ingredienser til glasur:
- 1 glass Helios Fin peanøttsmør uten salt
- 400 gram Sukrin Melis
- 1 dl Supernature Kakao nips
- 400 gram romtemperert smør
Pynt:
- 5 pakker sukkerfri confettis
SLIK GJØR DU
Bunn:
- Sett ovnen på 200 grader
- Smelt smør i en kjele og avkjøl.
- Pisk egg og sukrin gold til en luftig eggedosis. Rør inn smør, kako, bakepulver og kefir.
- Visp inn melet litt og litt.
- Smør en rund springform (24 cm i diameter) og hell røren over.
- Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Bruk en kniv eller tannpirker for å sjekke om kaken er ferdig før du tar den ut.
- Avkjøles helt før montering.
Glasur:
Start med å piske sammen smør og peanøttsmør til du får en luftig og klumpfri blanding.
Tilsett Sukrinmelis og bland godt. Vend tilslutt inn kakao nips.
Montering:
Grovhakk sjokoladen som skal brukes til pynt.
Smør et tynt lag med glasur mellom hvert lag. Legg lagene opp på hverandre og topp med resten av glasuren.
Legg den hakkede sjokoladen på toppen av kaken og litt tilfeldig, nedover på sidene.
Oppskriften kommer fra Desiree Andersen.