DEN ULTIMATE SJOKOLADEKAKEN | uten sukker

En supersaftig sjokoladekake uten sukker med den beste frostingen en sjokoladekake kan få! Nemlig søt peanøttsmørfrosning med sjokoladeknas i.


INGREDIENSER

Ingredienser til bunn:

Ingredienser til glasur:

Pynt: 

SLIK GJØR DU

Bunn:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Smelt smør i en kjele og avkjøl.
  • Pisk egg og sukrin gold til en luftig eggedosis. Rør inn smør, kako, bakepulver og kefir.
  • Visp inn melet litt og litt.
  • Smør en rund springform (24 cm i diameter)  og hell røren over.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Bruk en kniv eller tannpirker for å sjekke om kaken er ferdig før du tar den ut.
  • Avkjøles helt før montering.

Glasur:

Start med å piske sammen smør og peanøttsmør til du får en luftig og klumpfri blanding.

Tilsett Sukrinmelis og bland godt. Vend tilslutt inn kakao nips.

Montering:

Grovhakk sjokoladen som skal brukes til pynt.

Smør et tynt lag med glasur mellom hvert lag. Legg lagene opp på hverandre og topp med resten av glasuren.

Legg den hakkede sjokoladen på toppen av kaken og litt tilfeldig, nedover på sidene.

Oppskriften kommer fra Desiree Andersen.

Produkter i oppskriften
  1. Supernature kakaopulver
    Supernature Supernature kakaopulver
    119,-
    På lager i nettbutikken
  2. Sukrin Gold 500 g
    Funksjonell Mat Sukrin Gold 500 g
    89,-
    På lager i nettbutikken
  3. Øko Spelt siktet
    Holli mølle Øko Spelt siktet
    55,-
    På lager i nettbutikken
  4. Helios bakepulver 110 gr
    Helios Helios bakepulver 110 gr
    60,-
    På lager i nettbutikken
  5. Helios Peanøttsmør fin u salt 250 gr
    Helios Helios Peanøttsmør fin u salt 250 gr
    65,-
    På lager i nettbutikken
  6. Sukrinmelis 400 g
    Funksjonell Mat Sukrinmelis 400 g
    89,-
    På lager i nettbutikken
  7. Supernature kakaonibs
    Supernature Supernature kakaonibs
    99,-
    På lager i nettbutikken
  8. Confettis 20 gr
    Sweet Switch Confettis 20 gr
    30,-
    På lager i nettbutikken