Julens stjernekaker

Julens stjernekaker er enkle å lage, smaker himmelsk og toppes med ett florlett dryss av melis.


Oppskriften kommer fra Helios.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 100 g økologisk smør
  • 100 g Helios rårørsukker
  •  0,25 dl fløte
  • 1 eggehvite
  • 100 g Helios lønnesirup
  • ca. 300 g Helios siktet speltmel
  • 1 ts Helios kardemomme
  • ½ ts Helios Himalayasalt
  • 1 ts Helios bakepulver 
  • 1 ts Helios vaniljesukker
  • 1 ts Helios ceylon kanel

Melis til servering

 

Slik gjør du

1.   Del smøret i terninger og smelt i en kjele på lav varme sammen med sukker, fløte og lønnesirup. Ta av platen og la den avkjøle seg til den blir romtemperert. Så tilsetter du eggehviten.

2.   Bland sammen mel, kardemomme, himalayasalt, vaniljesukker, bakepulver og kanel. Sikt inn i røren og bland godt sammen. Sett deigen i kjøleskap og la den stå i minst ett par timer. 

3.   Kjevle ut deigen og stikk ut små stjernekaker, legg over på en stekeplate med bakepapir og stek i ovnen på 200 grader i 5-6 minutter. Ta ut, avkjøl og topp med melis hvis du ønsker det.

Produkter i oppskriften