Hjemmelaget marsipan

Hjemmelaget marsipan til jul! Sunnere oppskrift som er enkel å lage!

Enklere blir det ikke! Du trenger kun 4 ingredienser for å lage disse herlige og sunnere marsipankulene! Hjemmelaget marsipan passer for hele familien, og du kan spise den som den er, eller dyppe den i sjokolade!

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. ( Bruker du hele mandler, må du først skolde, tørke og male disse. )
  2. Når alt er godt blandet er marsipanen ferdig. Del marsipanen i biter og rull runde kuler.
  3. Vil du ha en sterkere marsipansmak, som vi er vant til fra ”kjøpemarsipan”, så kan du tilsette noen mandeldråper.

Ingredienser

MengdeIngrediens
500 gFinmalt mandler
200 gMelisertatning ( eller sukrinmelis)
2 stkEggehviter (for eggefri variant brukes 100 gr melis og 100 gr FiberSirup i stedet for egg og melis
Eventuelt litt sitronsaft/appelsinsaft
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 400 gr
kr 124
Merke: Sunkost Mat
Innhold: 350 gr
kr 69
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 400 gr
kr 76
Merke: Urtekram
Innhold: 100 gr
kr 49

Om finmalte mandler:

Finmalte mandler er fri for gluten, og rik på protein!

Om melisertstatning:

Melisertstatning er sukkerfri, fri for kalorier og helt naturlig.

TIPS!

Du kan også smaksette marsipanen med f.eks peppermynte, revet appelsinskall, lakrissirup etc. 

Oppskriftene er utarbeidet av Elisabeth Holm, vinner av ”Kakekrigen” 2015. http://bareholm.no