Julebrød

Start desember med et smakfullt og saftig julebrød. Både glutenfritt og lavkarbo!

Dette trenger du:

75 g rosin

1,5 ss kanel

2 ss rom

50 g valnøtter

200 g finmalte mandler

50 g sesamfrø

2 ss fiberhusk

2 ts salt

1 ss Sukrin Gold

2 ts bakepulver

250 g kesam (evt creme fraiche el yoghurt)

6 egg

Slik lager du det:

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Legg rosinene i en skål og hell kokende vann over. La rosinene ligge i vannet noen minutter.

3. Hell av vannet og bland rosinene med kanel og rom. La blandingen stå og trekke en stund.

4. Hakk valnøttene og bland dem sammen med de andre tørre ingrediensene.

5. Visp sammen kesam og egg i en egen bolle og bland inn rosinene.

6. Bland alt og la deigen stå og svelle i ca 10 minutter.

7. Ha den så over i en 1,5 liters form og stek i 80 minutter på 175 grader nederst i ovnen.

8. La brødet avkjøles på rist under et klede.

Vent med å skjære opp til brødet er helt avkjølt. Nyt!

Sukrin Gold

  • 98 % færre kalorier enn i sukker
  • Naturlig opprinnelse
  • Gir en fyldig og rund smak
  • Ideell i varme drikker, som kakao, te og kaffe

Finmalte mandler

  • Rike på protein og sunt fett
  • Spekket med vitaminer og mineraler
  • Fiberrikt
  • Glutenfritt

Oppskriften er hentet fra funksjonellmat.no