Lavkarbo kokosmakroner

Lavkarbo kokosmakroner

Kjempegode kokosmakroner! Få ingredienser! Sunnere ved bruk av tagatesse!


Fremgangsmåte

  1. Visp eggehviten lett sammen i en liten kasserolle (skal ikke stivpiskes).
  2. Tilsett søtningen og kokosmassen, rør det hele godt sammen over svak varme til massen henger godt sammen. Massen blir litt «seig», dette tar ikke lang tid.
  3. Bruk teskjeer og legg 12 emner på en bakeplate kledd med bakepapir, stekes ca. 15 minutter på 150°C.
  4. La makronene stå å hvile i ovnen litt etter steking med ovnsdøren åpen. Ta de ut når de er blitt lunkne og dra de over på rist med bakepapiret under. La de avkjøle seg helt og dypp bunnen i smeltet mørk sjokolade. Dypp de gjerne to ganger, men lade stå kjølig 10 minutter før du gjentar prosessen. Settes kjølig 30 minutter, før de legges i en tett boks og oppbevares i kjøleskapet.

Ingredienser

Mengde Ingrediens
2 stk Eggehviter
1 dl Tagatesse
3 dl Kokosmasse
100 g Mørk sjokolade
Innhold: 100 gr
Merke: Øvrige varer
kr 59
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 500 gr
kr 106

Om tagatesse:

Tagatesse er det perfekte bakesukkeret som smaker og oppfører seg svært likt sukker i bakverk- Det gir kun  ¼ av kaloriene som sukker ville gitt. Det er perfekt når du skal karamellisere.Tagatesse har liten innvirkning på blodsukkeret, og anbefales til diabetikere.

 

TIPS!  Disse kan også stekes som en hel kake. Form en sirkel av deigen på bakepapir kledd stekebrett. Stek på 150°C i 20 min. Fordel deretter smeltet sjokolade over.

 

Oppskriftene er utarbeidet av Elisabeth Holm, vinner av ”Kakekrigen” 2015. http://bareholm.no