
Mai boller med vaniljekrem
Supergode og festlige boller med vaniljekrem.
Oppskrift og bilde av Desiree Andersen
INGREDIENSER
- 1kg siktet speltmel
- 1,5d lkokosblomstsukker
- 1ts kardemomme
- 50 gram smeltets mør
- 4d lunken melk
- 1 pakke fersk gjær
- 3dl youghurt naturelle
- 5dl melk
- 3 eggeplommer
- 40g sukrin+
- 2 vaniljestenger
- 30g maisenna
SLIK GJØR DU
- Ha mel, kokosblomstsukker og kardemomme i en bolle.
- Smelt smør og ha i melken. Rør inn gjøren og yoghurten
- Bland samen det våte og det tørre. Elt i minst 10 minutter i maskin - 20 minutter for hånd.
- Forhev deigen i 45 minutter.
Vaniljekrem:
- Ha melk i en kjele sammen med søtningen. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene. Legg frø og stenger i melkeblandingen.
- Kok opp på svar varme. Ta så melkeblandingen til side. Fisk opp stengene.
- Rør sammen eggeplommer og maisenna.
- Pisk inn 1/3 av den varme melka i bollen, før du heller alt tilbake i kjelen.
- Varm opp melkeblandingen til kokepunktet på svak varme.
- Rør hele tiden. Når den begynner å tykne tar du kjelen til side. Avkjøl
Boller:
- Sett ovnen på 220 grader
- Ha godt med mel på vordet og kjevle deigen ut til den er ca 3mm tykk.
- Bruk et glass til å stikke ut sirkler som skal bli kronblader. Sirkelen burde være minst 5 cm i diameter.
Hver bolle består av fire kronblader - Brett hver sirkel i 4 og sett sammen til en blomst.
- Pensle med egg før du legger vaniljekrem i midten.
- Stekes midt i ovnen i ca 12 minutter.