Mai boller med vaniljekrem

Supergode og festlige boller med vaniljekrem.

 

Oppskrift og bilde av Desiree Andersen


INGREDIENSER

  • 1kg siktet speltmel
  • 1,5d lkokosblomstsukker
  • 1ts kardemomme
  • 50 gram smeltets mør
  • 4d lunken melk
  • 1 pakke fersk gjær
  • 3dl youghurt naturelle
  • 5dl melk
  • 3 eggeplommer
  • 40g sukrin+
  • 2 vaniljestenger
  • 30g maisenna

SLIK GJØR DU

  1. Ha mel, kokosblomstsukker og kardemomme i en bolle. 
  2. Smelt smør og ha i melken. Rør inn gjøren og yoghurten
  3. Bland samen det våte og det tørre. Elt i minst 10 minutter i maskin - 20 minutter for hånd.
  4. Forhev deigen i 45 minutter.

Vaniljekrem:

  1. Ha melk i en kjele sammen med søtningen. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene. Legg frø og stenger i melkeblandingen.
  2. Kok opp på svar varme. Ta så melkeblandingen til side. Fisk opp stengene.
  3. Rør sammen eggeplommer og maisenna. 
  4. Pisk inn 1/3 av den varme melka i bollen, før du heller alt tilbake i kjelen. 
  5. Varm opp melkeblandingen til kokepunktet på svak varme.
  6. Rør hele tiden. Når den begynner å tykne tar du kjelen til side. Avkjøl

Boller:

  1. Sett ovnen på 220 grader
  2. Ha godt med mel på vordet og kjevle deigen ut til den er ca 3mm tykk.
  3. Bruk et glass til å stikke ut sirkler som skal bli kronblader. Sirkelen burde være minst 5 cm i diameter.
    Hver bolle består av fire kronblader
  4. Brett hver sirkel i 4 og sett sammen til en blomst.
  5. Pensle med egg før du legger vaniljekrem i midten.
  6. Stekes midt i ovnen i ca 12 minutter. 
Produkter i oppskriften
  1. Sukrin + med stevia
    Funksjonell Mat Sukrin + med stevia
    87,-
    På lager i nettbutikken
  2. Rawpowder Kokosblomstsukker
    Rawpowder Rawpowder Kokosblomstsukker
    60,-
    På lager i nettbutikken
  3. Holli Mølle Økologisk Spelt siktet
    Holli mølle Holli Mølle Økologisk Spelt siktet
    55,-
    På lager i nettbutikken
  4. Helios Kardemomme 23 gr
    Helios Helios Kardemomme 23 gr
    41,-
    På lager i nettbutikken