Kokospavlova med Lemon curd

Supergode og festlige boller med vaniljekrem.


Oppskrift og bilde av Desiree Andersen

Ingredienser

Slik gjør du

Boller:
1. Ha mel, kokosblomstsukker og kardemomme i en bolle. 
2. Smelt smør og ha i melken. Rør inn gjæren og yoghurten
3. Bland samen det våte og det tørre. Elt i minst 10 minutter i maskin - 20 minutter for hånd.
4. Forhev deigen i 45 minutter.Sett ovnen på 220 grader
5. Ha godt med mel på bordet og kjevle deigen ut til den er ca 3mm tykk.
6. Bruk et glass til å stikke ut sirkler som skal bli kronblader. Sirkelen burde være minst 5 cm i diameter. Hver bolle består av fire kronblader
7. Brett hver sirkel i 4 og sett sammen til en blomst.
8. Pensle med egg før du legger vaniljekrem i midten.
9. Stekes midt i ovnen i ca 12 minutter. 

Vaniljekrem:
1. Ha melk i en kjele sammen med søtningen. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene. Legg frø og stenger i melkeblandingen.
2. Kok opp på svar varme. Ta så melkeblandingen til side. Fisk opp stengene.
3. Rør sammen eggeplommer og maisenna. 
4. Pisk inn 1/3 av den varme melka i bollen, før du heller alt tilbake i kjelen. 
5. Varm opp melkeblandingen til kokepunktet på svak varme.
6. Rør hele tiden. Når den begynner å tykne tar du kjelen til side. Avkjøl

Produkter i oppskriften
  1. Rawpowder Kokosblomstsukker
    Rawpowder Rawpowder Kokosblomstsukker
    60
    På lager i nettbutikken
  2. Holli Mølle Økologisk Spelt siktet
    Holli mølle Holli Mølle Økologisk Spelt siktet
    59
    På lager i nettbutikken
  3. Helios Kardemomme 23 gr
    Helios Helios Kardemomme 23 gr
    49
    På lager i nettbutikken