Mandelkake med bær

Sunnere mandelkake med bær

En saftig kake med deilig mandelsmak. Toppingen kan varieres etter smak og behag.


Fremgangsmåte:

Bland melk og olje/flytende bremykt i en bolle. Du kan eventuelt erstatte halvparten av fettet med fruktpure (f.eks. Frutti fruktpure eller usøtet eplemos). Visp i egget med en stålvisp.

Bland mandelmelet med bakepulver og Sukrin i en annen bolle. Ha i væsken og rør deigen godt sammen.

Hell røren over i en rund form, 24-26 cm. Hvis du ønsker å bruke bær, hell disse over røren, og dryss godt med Sukrin over. Stek på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 30 minutter.

Ha på syltetøy når kaken er avkjølt. Dekorer gjerne med friske bær. Du kan også legge et lag med vaniljekrem mellom kaken og bærene.

Topping
Sukkerfritt syltetøy, eller friske bær og Sukrin
Evt. vaniljekrem

Ingredienser:

Mengde Ingrediens Varenummer
130 g Olje eller flytende bremykt (evt. halvparten fruktpurè)
2 Egg
2,5 dl Melk
4 ss Mandelmel (fettredusert)
3 ts Bakepulver
170 g Sukrin
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 400 gr
kr 129
Tomt på lager
Merke: Funksjonell Mat
Innhold: 400 gr
kr 139