Ostekake med bærpynt

Ostekake med en skikkelig god vri! En lett, smakfull kake – perfekt å servere etter tunge julemåltider.


INGREDIENSER

Ingredienser til bunn:

  • 450 g Helios Mandler
  • 200 g Helios Dadler
  • 2 ts Cocosa Extra Virgin
  • 4 ts Cocosa Kokossirup
  • 2 ts Helios Ceylon Kanel
  • 1/2 ts nellik
  • 1/2 ts frisk revet ingefær

Ingredienser til fyll:

  • 1,5 dl gresk yoghurt
  • 200 g Philadelphia Light
  • 2 dl økologisk kremfløte
  • Revet skall fra 2-3 lime
  • 4 ts Cocosa Kokossirup
  • 4 ss sitronsaft
  • 1-2 ss Cocosa Kokosblomstsukker
  • 5 plater gelatin
  • Ca. 1/2 dl vann

SLIK GJØR DU

1. Kjør mandlene i en foodprosessor. Tilsett litt og litt dadler og kokosolje
2. Hell i krydder i kokossirup, og bland bunnen godt. Trykk den så jevnt ut i en rund kakeform på ca. 24 cm. Husk å sette denne kaldt mens du lager fyllet.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
4. Riv skall fra lime og sett til side. Pisk så 2 dl kremfløte, før du tilsetter yoghurt og Philadelphia-ost. Smak deg frem med lime, sitronsaft og kokossirup. Smaken blir litt mildere når kaken har satt seg, så det er greit å få frem lime- smaken. Er den litt lite søt kan du spe på med litt kokossukker.
5. Kok litt vann og bland inn gelatinplatene så det ikke er noen klumper. Miks godt inn i kakefyll og hell over bunnen.

Oppskriften kommer fra Bjørg Fagerlie.

Produkter i oppskriften
  1. Helios mandler 150 gr
    Helios Helios mandler 150 gr
    70,-
    På lager i nettbutikken
  2. Helios dadler
    Helios Helios dadler
    40,-
    På lager i nettbutikken
  3. Cocosa Extra Virgin kokosolje
    Cocosa Cocosa Extra Virgin kokosolje
    179,-
    På lager i nettbutikken
  4. Cocosa Kokossirup 180 ml
    Cocosa Cocosa Kokossirup 180 ml
    130,-
    På lager i nettbutikken
  5. Helios Ceylon Kanel stor 50 gr
    H Helios Ceylon Kanel stor 50 gr
    70,-
    På lager i nettbutikken