Ostekake med pepperkakebunn

Ostekake med en skikkelig god vri! En lett, smakfull kake – perfekt å servere etter tunge julemåltider.


Oppskriften kommer fra Bjørg Fagerlie.

Ingredienser

Bunn:

Fyll:

  • 1,5 dl gresk yoghurt
  • 200 g Philadelphia Light
  • 2 dl økologisk kremfløte
  • Revet skall fra 2-3 lime
  • 4 ts kokossirup
  • 4 ss sitronsaft
  • 1-2 ss kokosblomstsukker
  • 5 plater gelatin
  • Ca. 1/2 dl vann

Slik gjør du

1. Kjør mandlene i en foodprosessor. Tilsett litt og litt dadler og kokosolje
2. Hell i krydder i kokossirup, og bland bunnen godt. Trykk den så jevnt ut i en rund kakeform på ca. 24 cm. Husk å sette denne kaldt mens du lager fyllet.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
4. Riv skall fra lime og sett til side. Pisk så 2 dl kremfløte, før du tilsetter yoghurt og Philadelphia-ost. Smak deg frem med lime, sitronsaft og kokossirup. Smaken blir litt mildere når kaken har satt seg, så det er greit å få frem lime- smaken. Er den litt lite søt kan du spe på med litt kokossukker.
5. Kok litt vann og bland inn gelatinplatene så det ikke er noen klumper. Miks godt inn i kakefyll og hell over bunnen.

Produkter i oppskriften
  1. Helios mandler 150 gr
    -9%
    Helios Helios mandler 150 gr
    Tilbudspris 68,- Før 75,-
    På lager i nettbutikken
  2. Helios dadler
    Helios Helios dadler
    42,-
    På lager i nettbutikken
  3. Extra Virgin kokosolje
    Cocosa Extra Virgin kokosolje
    189,-
    På lager i nettbutikken
  4. Cocosa Kokossirup 180 ml
    Cocosa Cocosa Kokossirup 180 ml
    139,-
    På lager i nettbutikken