Ostekake med pepperkakebunn
Ostekake med en skikkelig god vri! En lett, smakfull kake – perfekt å servere etter tunge julemåltider.
Oppskriften kommer fra Bjørg Fagerlie.
Ingredienser
Bunn:
- 450 g Helios mandler
- 200 g Helios dadler
- 2 ts Cocosa kokosolje
- 4 ts Manna Kokosblomstsirup
- 2 ts kanel
- 1/2 ts nellik
- 1/2 ts frisk revet ingefær
Fyll:
- 1,5 dl gresk yoghurt
- 200 g Philadelphia Light
- 2 dl økologisk kremfløte
- Revet skall fra 2-3 lime
- 4 ts Manna Kokosblomstsirup
- 4 ss Helios sitronjuice
- 1-2 ss kokostblomstsukker (f.eks. Sunkost Kokosblomstsukker eller Rawpowder Kokosblomstsukker)
- 5 plater gelatin
- Ca. 1/2 dl vann
Slik gjør du
1. Kjør mandlene i en foodprosessor. Tilsett litt og litt dadler og kokosolje
2. Hell i krydder i kokossirup, og bland bunnen godt. Trykk den så jevnt ut i en rund kakeform på ca. 24 cm. Husk å sette denne kaldt mens du lager fyllet.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
4. Riv skall fra lime og sett til side. Pisk så 2 dl kremfløte, før du tilsetter yoghurt og Philadelphia-ost. Smak deg frem med lime, sitronsaft og kokossirup. Smaken blir litt mildere når kaken har satt seg, så det er greit å få frem lime- smaken. Er den litt lite søt kan du spe på med litt kokossukker.
5. Kok litt vann og bland inn gelatinplatene så det ikke er noen klumper. Miks godt inn i kakefyll og hell over bunnen.