Ostekake uten gluten og tilsatt sukker

Denne ostekaken har en crispy bunn av mandler, havre og kokos, og en nydelig, luftig ostemasse med mild smak av pasjonsfrukt.

1pakke Sunnereostekake
200 g Philadelphiaost light

50 g Smør

1,5 dl Vann

Sunnere ostekakemiks:

Funksjonell mat sin sunnere ostekakemiks inneholder en crunch-mix basert på havregryn, mandler og kokos, samt en ostekakemasse. Du tilsetter kun Philadephia-ost light, vann og smør.

Slik lager du Havrecrunchen:

  • Rist havrecrunchen i en tørr stekepanne på middels høy varme i ca 5-7 min, til den begynner å få farge og klumper seg. Rør om underveis.
  • La den ristede crunchen avkjøle noen minutter. Bland inn 50 g romtemperert smør og trykk ut i porsjonsformer, eller en 14-18 cm rund form.
  • Sett til avkjøling i kjøleskapet.

Slik lager du Ostemasse:

  • Ha 200 g Philadelphiaost i en bolle og rør smidig med visp eller mikser.
  • Tilsett ostepulvermiksen og 1,5 dl vann, og rør til massen er jevn.
  • Ha ostemassen over den avkjølte bunnen, sett i kjøleskap i ca 1 time, og pynt gjerne til slutt med friske bær.

Anrett gjerne miksen lagvis i porsjonsglass, som en flott og dekorativ dessert. Miksen har et svært lavt karbohydratinnhold, mye fiber, og over dobbelt så mye protein som vanlig ostekake.

  • Tips – pynt med friske bær og et lett dryss av SukrinMelis

Funksjonell mat sin ostekake-mix får du kjøpt hos Sunkost.

Kilde: Funksjonellmat.no