Rawcake med kaffe, kokos og mørk sjokolade
Kanskje verdens beste rå sjokoladekake med et hint av kaffe og kokos
Oppskrift og bilde: Iselin Støylen
Ingredienser
Bunn
- 2 dl valnøtter
- 1 dl mandler
- 1-1,5 dl råkakaopulver
- 1 ts kokosolje
- 0.5 ts vaniljepulver
- En liten klype salt
- Ca. 3 dl myke dadler uten sten
- 2 ss rå kakaonibs
Sjokoladekrem
- 4 dl Cashewnøtter, bløtlagt i 2-4 timer
- 2 dl kokosmelk
- 6 ss rå kakaopulver
- 4 ss kokosolje (smeltet, men målt i fast tilstand)
- 2 store spiseskjeer Cashewnøttsmør
- 2 spiseskjeer smeltet kakaomasse
- 1 shot espresso
- 2.5 dl lønnesirup
- 0.5 ts salt
Slik gjør du
1. Plasser alle ingrediensene for bunnen i en food processor. Begynn gjerne med nøttene og mal dem til mel først, og tilsett så resten av ingrediensene. Kjør til det ikke er noen større biter igjen, og alt henger sammen. Press massen ut i en rund kakeform kledd med bakepapir i bunnen og sett til side.
2. For å lage fyllet mikser du alle ingrediensene til en jevn røre i en kraftig blender. Hell over bunnen og spre utover med en skje.
3. La kaken ‘sette seg’ i kjøleskap i 3-4 timer, eller i fryser i 1.5-2 timer. Serveres halvfrossen eller helt avtint. Pynt med ferske bær, hakkede nøtter, blomster og liknende om ønskelig.
4. Kaken kan oppbevares i kjøleskap i 3-4 dager, eller 3-4 uker i fryseren.